Residentie Overlaer

Residentie Overlaer, wonen met zicht op de Grote Gete…

LAATSTE APPRTEMENT TE KOOP!


Dankzij de overgangsmaatregel ingevoerd voor sloop en wederopbouwprojecten met een promotor, komt dit project nog in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 6% t.e.m. 31/12/2024 (mits u voldoet aan de voorwaarden)! Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Welkom thuis aan de oever van de Grote Gete!
Hier geniet je met frontaal zicht op het water van jouw nieuwe woonplek in Tienen.

Overlaer is een prachtig kleinschalig nieuwbouwproject van 9 ruime en lichtrijke appartementen met bovengrondse autoboxen, staanplaatsen, bergingen en een gemeenschappelijke fietsenberging.

Het project is rustig gelegen op een centrale locatie net buiten het centrum van Tienen met alle voorzieningen in de buurt, vlotte bereikbaarheid en nabij belangrijke invalswegen.
De ligging aan de Grote Gete is een extra troef. Hier geniet je van de rust en de natuur.

Residentie Overlaer voorziet in totaal 2 gelijkvloerse appartementen met 2 slaapkamers, 4 appartementen op de eerste verdieping met 2 slaapkamers en 3 mooie penthouses met 2 en 3 slaapkamers. Allen beschikken over mooie terrassen inclusief grote raampartijen die een warme lichtinval en een mooi uitzicht garanderen op het water. De grootte van de appartementen varieert van 99m² tot 188m².

Het project wordt opgetrokken met kwaliteitsvolle en duurzame materialen en voorziet in hernieuwbare energie. Zo worden alle appartementen standaard uitgerust met een lucht-water warmtepomp, vloerverwarming en een ventilatiesysteem D. De appartementen zullen een E-peil van maximaal 30 hebben zodat je zeker kan zijn van een laag energieverbruik. De afwerking van het appartement kan je als koper nog volledig kiezen naar eigen smaak en budget Zo heb je de mogelijkheid om je eigen thuis te creëren.

Met een moderne buitenzijde, het gebruik van duurzame materialen, mooie terrassen en een doordachte indeling, biedt Overlaer jou een ideale woonplek!

 

Prijs appartement vanaf
299.567,00 EUR

Wonen in Tienen, een tintelende stad


In het prachtige glooiende Hageland, op de grens van Vlaams-Brabant met Limburg en Wallonië, vind je tintelend Tienen. Met zo’n 36.000 inwoners en een oppervlakte van meer dan 7.000 hectaren is Tienen de grootste stad van de regio. En iedereen kent de stad van … z’n suiker!
Maar Tienen heeft nog heel wat meer te bieden!

Geschiedenis

Heel belangrijk voor Tienen én de suikerindustrie was de ingebruikname van de spoorlijn Brussel-Leuven-Tienen op 21 september 1837. Later kwamen er meer spoorlijnen en werd Tienen een belangrijk treinenknooppunt, waardoor suikerbieten van uit heel de streek makkelijk naar de suikerfabrieken in Tienen konden worden vervoerd.

Veel verder terug in de tijd – toen er van suiker nog geen sprake was – vestigden de Romeinen zich al neer in de streek rond Tienen, wat in de 8ste eeuw leidde tot Thuinas, een “villa” of vroege nederzetting. In de vroege middeleeuwen werd hier ook een kapel opgericht ter ere van Sint-Martinus, doch deze kerk verdween in het begin van de 19de eeuw. Meer naar het oosten, rond de Sint-Germanusheuvel, ontstond een tweede bewoningskern. Hier, aan de latere Veemarkt, werd de Sint-Germanuskerk opgericht.

Vandaag

Tienen ligt aan de rivier de Grote Gete, tussen het Hageland en Haspengouw, pal op de grens van Vlaams-Brabant met Limburg en Wallonië. Ten zuidwesten loopt de snelweg A3/E40 en de stad ligt op spoorlijn 36 (Brussel-Luik), in het stadscentrum bereikbaar door het station van Tienen.

Aan groen, cultureel erfgoed en sociaal-culturele activiteiten geen gebrek in Tienen: de Rozendaalvallei, Viander, het stadhuis, de Sint-Germanuskerk, de palm- en paardenprocessie, Suikerrock … en ga zo maar voort.
De Tiense Kweikers - zoals de Tienenaars ook wel genoemd worden - heten alle toeristen, groepen, fietsers, wandelaars, shoppers, en levensgenieters van harte welkom!

 

App A001
te koop
App A002
verkocht
App A101
verkocht
App A102
verkocht
App A103
verkocht
App A104
verkocht
App A201
verkocht
App A202
verkocht
App A203
verkocht