Project Schoolstraat

Wonen in het landelijke Itegem...

LAATSTE WONING TE KOOP (LOT 1)! Deze is volledig afgewerkt, exclusief keuken, tuinaanleg en zolderafwerking. 

Ben je op zoek naar een energiezuinige woning gelegen in een rustige, landelijke en kindvriendelijke omgeving? Dan is dit project iets voor jou!

evillas realiseert in een nieuwe verkaveling te Itegem een project van 18 halfopen en 4 open bebouwingen in Vlaamse stijl. Het project is gelegen in een doodlopende straat, nabij het dorpscentrum van Itegem. De woningen hebben een bruto bewoonbare oppervlakte gaande van 178 m² tot 275 m² en worden gebouwd op percelen met een grondoppervlakte van 278m² tot 651m².

De woningen zijn gebouwd volgens de laatste strenge energie-eisen, maar aan een betaalbare prijs. evillas richt zich naar mensen die oog hebben voor budget, energiezuinigheid en voor een aangename omgeving om te wonen. De woningen beschikken standaard over een condenserende hoogrendementsketel, een ventilatiesysteem type C+Evo II van Renson en photovoltaïsche panelen met een minimale capaciteit van 1,84 kWp. 

 

Prijs grond + afgewerkte woning
303.415,00 EUR

Itegem, een landelijk dorpje in de prachtige Netevallei...

Itegem is een deelgemeente van Heist-op-den-Berg en is ideaal gelegen tussen Antwerpen, Mechelen, Brussel en Leuven. Het landelijk dorpje ligt op slechts 5 km van Heist-op-den-Berg, op een boogscheut van het bruisende en charmante Lier en ongeveer 18 km van Mechelen.

Itegem is misschien wel de oudste van de zes Heistse deelgemeenten. In een oorkonde van 976 wordt Itegem al vermeld. Daarnaast zijn nog enkele belangrijke archeologische vondsten, waaronder een uitgeholde eiken boomstam die dienst heeft gedaan als waterput en zou dateren van omstreeks 800.

Gelegen aan de oevers van de Grote Nete, bestond er in Itegem van oudsher een haventje en was het een belangrijke overzetplaats.
Wie houdt van de natuur kan dus prachtig wandelen of fietsen langs landwegen of de Nete.

Ook de parochie Itegem behoort tot de oudste van de Antwerpse Kempen. De torenspits van de kerk, die is toegewijd aan de H.-Guibertus, heeft een heel speciale vorm, nl. een sierlijk opengewerkte lantaarn, bekroond met een peervormig dak met bolrond toppunt.

Itegem is een dorp van kastelen. Van het oudste kasteel ’het Hof Ter Borcht‘ is slechts een ronde hoektoren bewaard. Het kasteel werd in 1973 overgebracht naar het Openluchtmuseum van Bokrijk, waar de wederopbouw echter nooit werd aangevat.Niet zover van elkaar, langs de Isschotweg, zijn de 19de-eeuwse kastelen ’Isschot‘ en ’La Garenne‘ gelegen.

Lot 02
verkocht
Lot 03
verkocht
Lot 04
verkocht
Lot 05
verkocht
Lot 06
verkocht
Lot 09
verkocht
Lot 10
verkocht
Lot 11
verkocht
Lot 12
verkocht
Lot 13
verkocht
Lot 14
verkocht
Lot 15
verkocht
Lot 16
verkocht
Lot 17
verkocht
Lot 18
verkocht
Lot 19
verkocht
Lot 20
verkocht
Lot 21
verkocht
Lot 22
verkocht