Project Doelstraat

Wonen in het mooie Herenthout...

LAATSTE 2 WONINGEN TE KOOP! Te bezoeken na afspraak op het nr. 0479/01 01 01
Adres: Doelstraat 12 - 14, 2270 Herenthout

evillas realiseert in Herenthout een kleinschalig project van 3 halfopen bebouwingen en 1 open bebouwing in Vlaamse stijl. Het project is gelegen in een rustige doodlopende straat, vlakbij het centrum van Herenthout met winkels, banken en scholen.

Laatste 2 woningen te koop op loten 3 en 4. De woningen zijn volledig afgewerkt met uitzondering van de keuken, tuinaanleg, schilderwerken en zolderafwerking. Gelegen in rustige doodlopende straat vlakbij het centrum van Herenthout. Bewoonbare oppervlakte: 175,5m². De grondoppervlaktes variëren tussen 270m² en 351m². De tuinen zijn naar het zuiden georiënteerd.

 

Prijs grond + woning afgewerkt vanaf
328.706,00 EUR

Herenthout, wonen aan de poort van de Kempen

Herenthout is een mooie gemeente gelegen ongeveer in 't midden van de provincie Antwerpen, aan de poort van de Kempen. 
Herenthout telt momenteel iets meer dan 8700 inwoners. Onze buurgemeenten zijn Herentals, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Grobbendonk. 
De oudste vermelding van Herenthout, 'Herentholts', stamt al uit 1186 en betekent letterlijk 'bos van hagebeuken'. 
In 1349 kreeg Herenthout zijn huidige benaming.

De grootste troef die Herenthout heeft, is zijn rijk verenigingsleven. Dat Herenthout leeft, is grotendeels te danken aan de zeer goede werking van de verschillende verenigingen. Herenthout heeft ook tal van bezienswaardigheden zoals de Sint-Pieter en Pauwelskerk, het Kasteel van Herlaar in de vallei van de Wimp , de Herlaermolen, de Sint-Gummaruskapel, de Uilenbergkapel, de Kruiskensberg  en de Merodese bossen.

Herenthout is bekend om zijn carnaval. De Herenthoutse carnavalstoet gaat jaarlijks uit op de zondagen voor en na Aswoensdag.  Deze carnavalstoet wordt sinds 1893 georganiseerd. Het archief toont aan dat de Herenthoutse stoet de oudst georganiseerde is van het land. De Herenthoutse carnavalstoet onderscheidt zich van andere door originaliteit, zijn levenslustige en volkse karakter: Herenthoutse mensen voeren in verschillende stoetgroepen een dansje of sketch op, al dan niet rond een prachtig versierde wagen.
Naast zijn Carnavalgebeuren heeft Herenthout het “Schipke” aan de Grote Nete als bekendste toeristische trekpleister. Het “Schipke” is gelegen op één van de mooiste en meest betoverende plaatsen aan de Nete en was vroeger een café bij de brug over de Nete naar Itegem. Het diende ook als decor voor de film Pallieter. Het oude café bleef behouden, maar van de stallingen werd een nieuw restaurant gemaakt.